Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Daggie multi-archi-culti-arti in Amsterdam

Details over dit uitje
Daggie Multi-archi-culti-arti Architectuurvaart Cobra Cafe Rijksmuseum Mokum Events

Doe een Daggie multi-archi-culti-arti: een rondleiding en architectuurvaart waarin Mokum Events u Amsterdamse cultuur, architectuur en kunst laat zien.

We dalen daarbij af in de tijd...

10.30 - 12.30 Architectuurvaart

We beginnen het dagje uit rond een uur of 10 in de ochtend met een vaart door het Oostelijk Havengebied, waar oude havengebouwen door bekende architecten zijn verbouwd tot moderne woon- en werkpanden met een unieke uitstraling.

We bekijken ondermeer het Java-eiland en het KNSM-eiland, beide met nu al bijna monumentale nieuwbouw.

12.45 - 14.00 Lunch in het Cobra café

Tussen de middag leggen we aan en gaan we aan wal voor de lunch. Maar niet in zomaar een gelegenheid! We nemen u mee naar het door architect Spanjers ontworpen Cobra Café, Het complete interieur van het café, inclusief de menukaart, het bestek en de kleding van het bedienend personeel, is gebaseerd op werk van de Cobra beweging (o.a. Karel Appel en Corneille) die eind jaren veertig van de vorige eeuw werd opgericht.

14.00 - 15.30 Rondleiding Museumkwartier

Na de lunch vervolgen we onze weg wandelend door het beroemde Museumkwartier, de wijk die begin 20e eeuw, op basis van een ontwerp van architect P.J.H. Cuypers (die ook het Centraal Station ontwierp) werd gebouwd rondom het Rijksmuseum.

De deftige wijk is prachtig om doorheen te wandelen. De woonhuizen en andere gebouwen zijn een lust voor het oog, zeker voor kenners en liefhebbers van de beroemde Amsterdamse School-stijl.

Aan het eind van deze rondleiding komen we aan bij het Rijksmuseum, waar wij de bijzondere tentoonstelling over de Gouden Eeuw zullen ervaren.

15.30 - 17.00 Rondleiding Rijksmuseum

Met deze tentoonstelling tracht het museum een sfeerbeeld te scheppen van het dagelijkse leven in de Gouden Eeuw. Aan de hand van uiteraard topstukken van ondermeer Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Jan Steen, tezamen met de poppenhuizen van Petronella en de vele gebruiksvoorwerpen als serviesgoed, glaswerk en meubilair, wordt getracht u deze tijd te laten zien, voelen, ruiken en proeven. U waant zich in de Gouden Eeuw! Een unieke ervaring!

Beleef deze dag, want geloof ons; de indrukken die u hebt opgedaan zullen u lang bijblijven...! We zijn trots op ons Mokum!

Inclusief:
  • Boothuur
  • Professionele gids (échte Amsterdammer met jarenlange ervaring)
  • Lunch in het Cobra café
  • Rondleiding Museumkwartier
  • Entreetickets en rondleiding Rijksmuseum
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Ieder onderdeel van bovenstaand arrangement is uitje-raard ook los te boeken of in een andere volgorde of samenstelling te bestellen. Wij snijden uw uitje op maat!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan