Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

Wandel mee met de V.O.C. in Amsterdam

Details over dit uitje

Ontdek in Wandel mee met de V.O.C. van Mokum Events o.a. het Scheepvaarthuis in Amsterdam, het in 1912-1916 gebouwde hoofdkantoor van de rederijen.

12.00 - 13.00 Tour Scheepvaarthuis

Dit door de architecten Van der Mey, De Klerk en Kramer in de tijd van de Nieuwe Kunst, Art Nouveau en Jugendstil gebouwde monument, diende als hoofdkantoor van het collectief van de 6 destijds belangrijkste Amsterdamse rederijen.

Na ontvangst met koffie en thee, krijgt u een rondleiding door dit prachtige gebouw, dat beschouwd wordt als het eerste, volledig in de stijl van de Amsterdamse School gerealiseerde bouwwerk.

U zult ontdekken dat niet alleen de buitenkant bijzonder gedetailleerd en vakkundig is ontworpen en gebouwd, maar dat zeker ook de binnenkant met behulp van de meest prachtige natuurlijke materialen bijzonder fraai is vormgegeven.

13.00 - 14.15 High Tea

Na de rondleiding wordt u uitgenodigd voor een uitgebreide English High Tea.

14.30 - 15.30 V.O.C. Wandeling

Nadat de kopjes en etagères zijn geleegd, maken we ons op voor een stadswandeling, die vrijwel geheel in het teken staat van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Zoals bekend heeft deze roemruchte handelsmaatschappij er zo’n beetje voor gezorgd dat vanaf de 17e eeuw het drinken van koffie en thee bij een groot deel van de burgerij in Nederland een normaal verschijnsel werd. Dat geldt overigens ook voor het gebruik van specerijen zoals peper, nootmuskaat, foelie, en kruidnagelen.

Tijdens de tour zal de Mokum Events gids u verschillende panden, gevels en werven laten zien die direct te maken hadden met de VOC. Uiteraard lardeert uw gids zijn uitleg met prachtige verhalen en anekdotes uit deze roemruchte tijd. U staat versteld van wat er in hedendaags Amsterdam allemaal nog te bezichtigen valt uit de V.O.C.-geschiedenis.

De wandeling voert ondermeer over de Zeedijk, langs de Geldersekade en door de Lastagebuurt, waar we ook een bezoek brengen aan een Chinese tempel.

15.30 - 16.30 Theeproeverij

Zoals gezegd, is Nederland door toedoen van de V.O.C. aan de thee gegaan. Als waardige afsluiter laten we u daarom deelnemen aan een theeproeverij. En dan moet u niet denken aan moderne theetjes met smaakjes als frambozen, kersen of appel/peer. Nee, wij laten u èchte originele theerassen en soorten proeven, waaronder enkele first flushes!

Laten we echter niet te hard van stapel lopen: we beginnen eerst met een 'gewoon' kopje thee met een heerlijk gebakje.

Inclusief:
  • Ontvangst koffie / thee
  • rondleiding Scheepvaarthuis
  • Uitgebreide high tea
  • VOC Wandeling
  • Professionele gids (échte Amsterdammer met jarenlange ervaring)
  • Thee proeverij
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Ieder onderdeel van bovenstaand arrangement is uitje-raard ook los te boeken of in een andere volgorde of samenstelling te bestellen. Wij snijden uw uitje op maat!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan