checkKies uit 350+ groepsuitjes
tagDe scherpste prijzen van Amsterdam
loveGeprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Verborgen Schatten Tour in Amsterdam

Details over dit uitje

We beginnen de Verborgen Schatten Tour van Mokum Events met een uitgebreide lunch in een gezellig restaurant, in het oude centrum van Amsterdam.

Daarna gaat u op pad langs steegjes, grachten en gebouwen, waarvan u het bestaan nooit zou hebben opgemerkt, als u er niet door uw gids op zou zijn gewezen.

Ons' Lieve Heer op Solder

Een van deze verborgen bezienswaardigheden die we tijdens de rondleiding aandoen is de schuilkerk Ons' Lieve Heer op Solder; deze zullen we tevens van binnen bekijken. Aan de buitenkant lijkt dit een 'gewoon' grachtenpand, maar eenmaal binnen zult u ontdekken dat er, naast een woonhuis, een complete 17de eeuwse kerk schuilgaat!

We komen vanzelfsprekend ook over de Wallen, waar achter de ramen ook allerlei zaken verborgen worden gehouden. Uw gids vertelt u meer van de bewoners van deze bijzondere buurt en wellicht van sommige van haar beroemde bezoekers!

De Oude Kerk

Ook nemen we een kijkje in het oudste gebouw van de stad; de Oude Kerk. Deze kerk stamt uit ca. 1250 en is gewijd aan de Heilige Sint Nicolaas, bisschop van Myra (jazeker, Sinterklaas..).

De kerk beschikt over prachtige 16e eeuwse gebrandschilderde ramen en diverse praalgraven van Nederlandse zeehelden. Onder de ruim 2500 grafzerken in de kerk bevindt zich het graf van Saskia van Uylenburgh, de eerste echtgenote van Rembrandt, de kerk waar zij ook getrouwd zijn.

Uiteraard nemen we halverwege de tour even de tijd om op adem te komen. Hier genieten we van een lekker kopje koffie of thee en een zojuist gebakken ovenheerlijk taartje..!

Inclusief:
 • check
  Uitgebreide lunch naar keuze
 • check
  Enthousiaste begeleiding (échte Amsterdammer met jarenlange ervaring)
 • check
  Entreetickets Ons' Lieve Heer op Solder
 • check
  Entreetickets De Oude Kerk
 • check
  Kopje koffie / thee en gebak
 • check
  Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Ieder onderdeel van bovenstaand arrangement is uitje-raard ook los te boeken of in een andere volgorde of samenstelling te bestellen. Wij snijden uw uitje op maat!