Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Hofjes in de Jordaan rondleiding in Amsterdam

Details over dit uitje
Hofjes Jordaan Tour Mokum Events Amsterdam

Mokum Events laat u in de 'Hofjes in de Jordaan' rondleiding en stadswandeling in Amsterdam genieten van oude hofjes die daar verscholen liggen.

Wij nemen u mee naar het Sint-Andrieshof, het Claes Claeszhofje, het Karthuizerhofje en het Raepenhofje.

Vanaf de 17e eeuw zijn er in Amsterdam 51 hofjes gebouwd, meestal achter de bestaande bebouwing. De vorm bestond vaak uit een L of een U, maar bij gebrek aan ruimte (in Amsterdam kwam dat nogal eens voor) ook wel als een smal straatje. Amsterdam is zuinig op haar historie; heden ten dage bestaan er nog steeds 47 van die hofjes!

Hofjes werden oorspronkelijk gebouwd als gratis (!) woonruimte voor arme bejaarden. Een soort sociale woningbouw 'avant la lettre' dus eigenlijk. Dat is tegenwoordig bijna niet meer te geloven, gratis woonruimte op zulke prachtige locaties!

Mokum Events neemt u in een tour mee naar de volkse Jordaan en laat u tijdens deze stadswandeling genieten van de oude hofjes die daar verscholen liggen. Wij nemen u mee naar het Sint-Andrieshof, het Claes Claeszhofje, het Karthuizerhofje en het Raepenhofje.

Proef de sfeer van eeuwen geleden, ervaar hoe de arme oudjes van vroeger gehuisvest waren en verbaas u over de rust die u ervaart, terwijl u midden in de stad bent!

Inclusief:
  • Pauze in typisch Amsterdams café
  • Professionele gids (échte Amsterdammer met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Let op!

Houdt u er rekening mee dat op zondag minder hofjes open zijn om te bekijken.

Tip:

Eigenlijk niet zo'n zin om te wandelen? Doe deze tour dan per fiets of per step! Vraag naar de mogelijkheden!

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information.)

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan