020 427 29 09
Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

Leukste eettenten van Amsterdam

Amsterdam heeft de meest exclusieve eettenten in Nederland die je zeker moet bezoeken als je je in Amsterdam bevindt. Wij hebben een overzicht van restaurants met smaken uit de hele wereld.

1. Bazar Amsterdam

Beleef de Midden-Oostelijke en Noord-Afrikaanse sfeer in dit restaurant. Bazar is gelegen in het levendige Pijp. In dit restaurant proef je smaken uit meerdere werelddelen. De naam Bazar zie je terug in de inrichting van het restaurant en geeft je het gevoel dat je je bevindt in een ander land; veel kleur, sfeerlampen, en muziek. Voor een mooi prijsje kun je dineren en kiezen uit Noord-Afrikaanse en Midden-Oostelijke gerechten. Als je van plan bent hier te reserveren wordt telefonisch reserveren aanbevolen.


2. Barca

Wil jij het Barcelona gevoel beleven in regenachtig Amsterdam? Bezoek dan restaurant Barca! Hier beleef je de Barcelona ervaring en vind je heerlijke catalaanse gerechten. Als je houd van Spaanse tapas moet je hier zijn. Er zijn ook vegetarische maaltijd opties. Het knusse restaurant Barca is gelegen op het Marie Heinekenplein.

3. Spaghetteria

Voor heerlijke echte Italiaanse pasta is Spaghetteria the place to be. Hier worden pasta’s vers bereid uit hun eigen laboratorio artigianale, waar de pasta op Italiaanse wijze wordt gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende pastagerechten en gezellig zitten aan een grote of hoge tafel ingericht naar Italiaanse sferen, waar je kunt genieten van de Italiaanse smaken. Spaghetteria heeft zes locaties verspreid over Amsterdam.

4. Bulls and Dogs

Een funky hotdogbar waar je ook kunt genieten van fancy milkshakes, burgers en bijgerechten, cocktails, wijn, en huisgemaakte limonade. In deze knusse eettent geniet je van heerlijk eten en milkshakes, en kun je ook de perfecte instapic maken! Deze plek is uitstekend voor een snelle hap, een maaltijd of een drankje. Bulls and Dogs heeft twee locaties in Amsterdam.

5. Bird

Zin in een Thaise maaltijd? Ga dan naar Bird. Hier geniet je niet alleen van het eten maar ook van de sfeer. Het restaurant geeft met zijn eten, inrichting en personeel een echte ‘’Thailand-gevoel’’. Hier kun je kiezen uit gerechten met vlees maar ook vooral uit vegetarische gerechten die vers bereid worden, met als specialiteit rode en groene curry sauzen. Smullen!

6. MaMa Kelly

MaMa Kelly staat bekend om haar pink, maar ook om haar kip en kreeft gerechten. In deze pink paradise kun je tevens genieten van een uitgebreide High Tea met allerlei zoete en hartige lekkernijen. De ideale plek voor een (meiden)uitje!

7. Dutch Weed Burger

Deze fastfood bar is helemaal vegan. De “weed’’ die die ze gebruiken in onder andere hun burgers is seaweed, oftewel zeewier. In het menu vind je gerechten die gebaseerd zijn op zeewier: The Dutch Weed Dog, de Wish ‘n Chips, Seanuggets, Seawharma, Weedballs en de Dutch Weedburger. Hier moet je dus zijn voor heerlijk plantaardige fastfood in een leuk restaurantje! The Dutch Weed Burger is te vinden op meerdere plaatsen in Amsterdam, ook op events en festivals.

8. The Avocado Show

In dit restaurant draait alles om avocado. Hier wordt je omgeven door groen met echte planten op de muur. Voor de avocado liefhebbers is er genoeg keuze op het menu met avocado’s in alle vormen en maten, van avocado salades en snacks tot burgers. The Avocado Show is te vinden op drie locaties in Amsterdam, onder andere in hartje Amsterdam en in de Pijp.

Wil jij nog een zakcentje verdienen om al deze uitjes te kunnen betalen of zoek je nog een baan in de horeca? Neem dan een kijkje op StudentJob.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan