020 427 29 09
Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

Hoe organiseer ik een perfect vriendenweekend?

4 tips voor het organiseren van het perfecte vriendenweekend

Een vriendenweekend is vaak een van de hoogtepunten van het jaar. Een weekend waarbij je gezellig met al je vrienden op pad gaat naar een stad en leuke groepsuitjes doet onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Meestal is het de bedoeling dat een aantal mensen van de groep dit uitje organiseren. Maar waar begin je eigenlijk als je een vriendenweekend gaat organiseren? En wat zijn de leukste uitjes om te doen tijdens een vriendenweekend? In deze blog geven wij je 4 tips om van jullie vriendenweekend een onvergetelijke tijd te maken.

1. Begin op tijd!

De locatie en accommodatie van het vriendenweekend is het eerste wat je moet vastleggen, nadat jullie een datum hebben gepland. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om te beslissen en hoe minder accommodaties er te vinden zijn. Nadat je je accommodatie hebt vastgelegd kun je gaan nadenken over de invulling van het weekend. Naast dat de accommodatie vastligt, weet je ook hoeveel geld je nog kunt besteden aan de leukste activiteiten en het eten en drinken.

Als je het programma een invulling wilt geven kun je het best beginnen met de grote lijnen. Wat voor activiteit wil je doen en wanneer? Dit hoeft helemaal nog niet tot in detail, maar houd het globaal.

Vervolgens ga je op zoek naar een leuke organisatie die groepsuitjes verzocht voor de invulling van de activiteiten. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen, maar deze organisaties hebben vaak leuke samenwerkingen met restaurants waardoor ze een leuk arrangement voor je kunnen samenstellen voor een aantrekkelijke prijs.

2. Stem de activiteiten af op de locatie

Je kunt verschillende activiteiten plannen tijdens een vriendenweekend, maar je wilt natuurlijk ook het beste uit je locatie halen. Daarom is het goed om je activiteiten af te stemmen op de locatie. Ga jij bijvoorbeeld naar een leuke stad als Amsterdam? Dan zijn een rondleiding door Amsterdam, kroegentocht en spelactiviteit misschien wel een leuke invulling van je weekend. Ga jij dit jaar naar een plek aan de kust? Dan wil je misschien wel veel liever strandactiviteiten doen.

3. Wissel sport en spel af met ontspanning

Sport en spelactiviteiten zijn leuk! Zo kun je kiezen voor leuke spellen, zoals Crazy 88, Escape room en The Hangover Game. Maar naast dat je je voor deze spellen inspant, is het ook goed om te ontspannen tijdens een vriendenweekend. En dit doe je bijvoorbeeld tijdens een leuke dinnershow of quiz avond.

4. Bespaar geld door zelf te koken

Met een grote groep uit eten gaan kan vaak veel kosten. Je kunt daarom ook veel geld besparen door zelf te koken. Veel accommodaties beschikken over een keuken of BBQ die je kunt gebruiken. Daarnaast is het ook erg leuk om door verschillende groepjes één gang te laten koken. Zo zorgt bijvoorbeeld het eerste groepje voor het voorgerecht, daarna een groepje voor het hoofdgerecht en het laatste groepje voor het nagerecht. Dit zorgt voor leuke situaties. Je zult zien dat de mensen heel creatief kunnen zijn en er de lekkerste gerechten op tafel komen voor een heel klein bedrag.

Toch is het goed om bij je activiteiten-organisatie te checken of ze leuke en voordelige groepsarrangementen hebben. Tijdens deze
arrangementen worden leuke spellen met een lekkere lunch of diner gecombineerd. Activiteiten-organisaties hebben vaak leuke deals lopen met de beste restaurants uit de stad. Sommige activiteiten worden zelfs gecombineerd met verschillende restaurants. Zo geniet je van 3 heerlijke gangen in 3 verschillende restaurants.

Wij hopen dat je met deze tips een onvergetelijk vriendenweekend kan organiseren. Heb je hulp nodig bij het organiseren van de leukste groepsuitjes en activiteiten? Dan helpen onze uitjes experts je graag!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan