020 427 29 09
Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

De leukste uitjes in de winter in Amsterdam

Amsterdam is een super leuke stad om te zijn in de winter. Naast dat er door heel de stad door de leukste markten en schaatsbanen zijn, kun je in Amsterdam super veel leuk winterse uitjes doen met familie, vrienden en collega’s. Wil jij deze winter echt iets leuks doen? Dan is er genoeg te beleven! Wij hebben de leukste winteruitjes voor je op een rijtje gezet.

De stad wordt omgetoverd tot een lichtspektakel

In december en januari kun je in Amsterdam genieten van de mooiste kunstwerken van licht in de Amsterdamse grachten. Met verschillende rondvaarttochten kun je langs het lichtspektakel varen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kunstwerken en spektakels met een rondleiding of fietsend te beleven.

Haal die ijzers maar uit het vet

Haal je schaatsen van zolder, scoor schaatsen op een leuke markt of huur ze, want Amsterdam kent heel veel leuke schaatsbanen waar jij je kunsten kunt laten zien. Zo kun je een rondje gaan schaatsen op de Jaap Eden Baan, maar kun je er ook voor kiezen om een tijdelijke schaatsbaan te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leuke schaatsbaan op het Museumplein. Heb je echt geluk, dan kun je op de bevroren grachten van Amsterdam schaatsen.

Ontdek de Amsterdamse grachten

Zijn de grachten van Amsterdam niet bevroren? Dan kun je Amsterdam nog steeds per gracht verkennen; namelijk via een rondvaart. Een rondvaartboot is vaak overdekt en voorzien van warme dekentjes. Tijdens een rondvaart leer je alles over de geschiedenis van Amsterdam en de ervaren gids vertelt je alle leuke ins en outs over Amsterdam. Er worden tijdens de winterperiode de leukste rondvaarttochten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een Snert rondvaart, waar je tijdens de rondvaart wordt voorzien van een kopje typisch Nederlandse Snert. Niet zo van erwtensoep? Kies dan voor de Glühwein Cruise.

Loop jezelf warm

Als jij een weekendje in Amsterdam bent wil je natuurlijk zo veel mogelijk van de stad zien. Gelukkig worden er in Amsterdam ontelbaar leuke rondleidingen gegeven. Tijdens een rondleiding leer je Amsterdam pas echt goed kennen. Mokum Events organiseert de leukste rondleidingen in leuke thema’s. Zo hebben ze ook rondleidingen in het winterse thema. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Winter in de Jordaan wandeling of Kerstballen op de Kerst Wallen tour. Tijdens een van deze leuke stadswandelingen leer je de stad op een ludieke manier kennen en natuurlijk kom je langs de leukste restaurantjes en kroegen waar je stopt voor een lekker warme kop chocomelk.

Amsterdam bruist! Ook in de winter. Tijdens een weekendje of dagje Amsterdam hoef je je nooit te vervelen!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan