020 427 29 09
Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

Tips voor een geslaagd bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is een dag die vaak jaarlijks terugkomt. Super leuk om te organiseren, maar soms ook een lastige klus. Want je moet tijdens het organiseren van een bedrijfsuitje rekening houden met veel verschillende zaken. Met hoeveel personen gaan jullie op bedrijfsuitje, gaan de partners van de werknemers mee en niet te vergeten: wat gaan jullie doen? Wij hebben al jaren ervaring met het organiseren van de meest geslaagde bedrijfsuitjes en geven je daarom met alle liefde een aantal tips.


 • 1. Zorg voor een goede reden
  Hebben jullie iets te vieren? Is dit uitje een jaarlijkse bijeenkomst? Of gaan jullie op bedrijfsuitje om de samenwerking binnen de teams te verbeteren? Het is erg belangrijk om de reden van het bedrijfsuitje van tevoren goed in beeld te hebben. Zorg er daarom voor dat de reden voor het bedrijfsuitje duidelijk is voordat je het uitje gaat organiseren.

 • 2. Plan het bedrijfsuitje op tijd
  Tijd geeft mogelijkheden. De populaire bedrijfsuitjes in grote steden, zoals Amsterdam, zijn vaak al snel volgeboekt. Daarom is het van groot belang om op tijd te beginnen met bedenken wat voor activiteit jullie met een bedrijfsuitje willen doen en deze vast te leggen. Vaak kun je het aantal personenen later nog aanpassen. Let er wel op dat je dit op tijd doet.

 • 3. Uitnodigingen versturen
  Naast dat je het uitje op tijd vastlegt, is het goed om je werknemers ruim van te voren een save the date of uitnodiging te sturen. Zo kan iedereen er rekening mee houden dat ze deze datum vrijhouden. Het is goed om ruim 4 tot 6 weken van tevoren een officiële uitnodiging te sturen. Doe dit op een speciale manier, bijvoorbeeld over de post.

 • 4. Zorg voor duidelijk informatie
  Het is leuk om een vrolijke uitnodiging te sturen, maar het is ook belangrijk om vooraf informatie te sturen. Moeten de genodigden iets meenemen, hoe laat worden ze verwacht aanwezig te zijn en wat kunnen ze een beetje van de dag verwachten. Zo voorkom je dat mensen de verkeerde outfit aantrekken en kun je iedereen voorbereiden.

 • 5. Zorg voor een uitje dat bij de reden past
  Gaan jullie aan de samenwerking tussen teams werken? Zorg er dan voor dat het uitje past bij de reden van dit bedrijfsuitje. Ook als jullie iets te vieren hebben, wil je een bedrijfsuitje organiseren dat hierbij past. Kies dus voor een themafeest als jullie iets te vieren hebben en voor een teambuilding activiteit of spelprogramma als jullie de samenwerking willen verbeteren.

 • 6. Laat het budget geen belemmering zijn
  Ieder bedrijfsuitje kent zijn eigen budget. Zo zal het ene bedrijfsuitje duurder zijn dan het andere. Een kleiner budget hoeft zeker niet te betekenen dat het geen geslaagd bedrijfsuitje wordt. Een budget geeft je kaders. Zorg er daarom voor dat je van tevoren een budget afstemt.

 • 7. Zorg ervoor dat het uitje past bij het type werk en werknemers
  Heeft het bedrijfsuitje als doel om de werkzaamheden binnen teams te verbeteren? Zorg er dan voor dat het bedrijfsuitje aansluit op deze werkzaamheden. Ga met het salesteam een sales game spelen en kies voor een creatieve activiteit voor het pr- of marketingteam. Natuurlijk zorgen teamactiviteiten als vlotten bouwen ervoor dat de samenwerking verbetert, maar ze zijn minder effectief dan een teambuilding activiteit die aansluit bij de werkzaamheden van het team.

 • 8. Kies voor een teambuilding uitje met impact
  Zorg er naast dat een teambuilding activiteit aansluit op de werkzaamheden van het team, ook voor dat werknemers nog maanden napraten over deze activiteit. Een bedrijfsuitje moet impact hebben op je werknemers. Naast dat collega´s het tijdens een bedrijfsuitje gezellig hebben, zal er na een bedrijfsuitje iets veranderen op de werkvloer. Zo zal de sfeer beter worden en de drempel om vragen te stellen lager.

 • 9. Kies de juiste locatie
  Een locatie kan jouw bedrijfsuitje maken of kraken. Zoek daarom de juiste ruimte voor jouw bedrijfsuitje. Kies je voor dicht bij huis of juist een hele andere locatie dan dat je werknemers gewend zijn? Je kunt ervoor kiezen om jouw bedrijfsuitje op kantoor te houden, maar het is ook wel eens leuk om op een hele andere locatie te zijn. Er zal dan meteen een andere sfeer zijn.

 • 10. Ga niet voor een té grote ruimte
  Een van de dingen waar je rekening mee moet houden is de grootte van de ruimte. Soms is het goed om genoeg ruimte te hebben, maar vaak zorgt een té grote ruimte ervoor dat jouw bedrijfsuitje kil en sfeerloos overkomt. Je moet er rekening mee houden dat de afmetingen van de zaal niet te groot zijn, zodat je het knus en gezellig houdt.

 • 11. Kies voor muziek die bij de werknemers past
  Tijdens een bedrijfsuitje mag muziek eigenlijk niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat er extra sfeer aan de dag wordt toegevoegd. Maar je kunt een bedrijfsuitje ook helemaal kraken als je de verkeerde muziek kiest. Doe daarom van tevoren een onderzoek naar de muzieksmaak van je collega’s. Ga op onderzoek uit en huur een gepaste artiest in of kies voor een dj die alle favoriete plaatjes kan draaien.

 • 12. Wissel verschillende activiteiten met elkaar af
  Je kunt ervoor kiezen om een grote activiteit te doen, maar nog leuker is om kleinere intieme activiteiten met elkaar af te wisselen. Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met een speurtocht of spelprogramma, ga je in de middag over naar een workshop of quiz en sluit je de dag af met een groot feest. Door activiteiten af te wisselen, doe je de gehele dag door iets leuks voor iedere werknemer.

 • 13. Kies voor een heerlijke lunch, diner of/en borrel om de activiteiten af te wisselen
  Naast dat je leuke activiteiten met elkaar kunt afwisselen, mag een hapje of een drankje niet ontbreken. Veel activiteiten zijn te boeken met lekkere lunch of diner. Tijdens of na de activiteit komen jullie samen om heerlijk te genieten van lekker eten en een lekker drankje.

 • 14. Maak een milieubewuste keuze
  Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het milieu. Door een milieubewust uitje te boeken, zul je rekening houden met de collega’s die hier dagelijks mee bezig zijn. Deze zullen zich gehoord en begrepen voelen en zullen dit waarderen.

 • 15. Zorg voor een persoonlijke twist met een kort woordje
  Met een bedrijfsuitje laat je zien dat je je werknemers waardeert. Daarom is het goed om deze dag of avond te beginnen met een klein persoonlijk praatje voor alle werknemers. Hierin kunnen gehaalde doelen en hoogtepunten worden besproken en de waardering naar het bedrijf worden uitgesproken. Houd maximaal tien minuten aan, anders kan het te langdradig worden.

 • 16. Geef de organisatie van de activiteiten uit handen door Mokum Events
  Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het uitzetten van speltochten of maken van quizzen, maar waarom zou je dit niet uit handen geven? Mokum Events heeft jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsuitjes. De beleving die je met het bedrijfsuitje wilt creëren, vertalen wij naar een dag voor verrassende activiteiten. We denken mee met al je wensen en behoeften en zorgen voor een onvergetelijke dag! Hierdoor houd je tijd over voor jouw werkzaamheden en weet je zeker dat het goed geregeld wordt. Wij nemen alles voor je uit handen, jullie hoeven alleen nog maar te genieten!

 • 17. Kies voor activiteiten die dicht bij elkaar liggen
  Je wilt niet de halve dag kwijt zijn aan het verplaatsen van locatie a naar locatie b. Helemaal met een grote groep kan dit heel veel tijd in beslag nemen. Kies er daarom voor om de activiteiten dicht bij elkaar te plannen. Ga voor alle activiteiten op 1 plaats of met een schappelijke loopafstand.

 • 18. Of zorg voor vervoer tussen de diverse locaties
  Is het bedrijfsuitje toch op verschillende locaties? Zorg dan voor vervoer dat alle werknemers van activiteit naar activiteit verplaatst. Door deze zorg uit handen te nemen, zorg je ervoor dat iedereen een zorgeloze dag heeft en er geen onenigheid ontstaat over of iemand de Bob is of niet.

 • 19. Kies voor een spelactiviteit om de samenwerking binnen teams te verbeteren
  Is het doel van jullie personeelsuitje om de de samenwerking binnen jullie teams te verbeteren? Kies dan voor een spelprogramma waarin samenwerken centraal staat. Wij hebben diverse spelprogramma’s samengesteld waarbij een samenwerking de key tot succes is.

 • 20. Doe iets heel anders dan op de werkvloer met een workshop
  Wil jij dat je werknemers even helemaal iets anders doen dan de dagelijkse werkzaamheden, zich op een creatieve manier ontwikkelen of dat ze gewoon een dag heel veel lol hebben samen? Dan is een workshop de perfecte invulling van jullie bedrijfsuitje. Met een workshop leren jouw werknemers iets wat ze normaal nooit zouden leren. Ga voor een workshop graffiti spuiten, salsa dansen of bonbons maken.

 • 21. Organiseer een themafeest om iets te vieren
  Iets te vieren? Dan is een themafeest de perfecte manier om dat te doen. Tijdens een themafeest kan iedere werknemer in de huid van iemand anders kruipen en zal de sfeer ineens een heel stuk anders zijn. Kies een leuk thema als een gemaskerd bal, foute jaren 90 party of western party en ga helemaal los!

 • 22. Maak een keuze om een +1 uit te nodigen
  Mogen de werknemers een +1 uitnodigen of niet? Dit is een belangrijke keuze die je moet overwegen tijdens het organiseren van een bedrijfsuitje. Wij raden aan alleen aanhang uit te nodigen als er iets te vieren is. Voor andere redenen is het beter om het intern te houden. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om juist alleen met je werknemers iets te vieren. Dit zorgt voor gezellige situaties en zal de band tussen de teamleden versterken.

 • 23. Evalueer het bedrijfsuitje
  Wat vond iedereen van het uitje en wat kan er beter? Bespreek na afloop welke activiteiten in de smaak vielen en welke beter kunnen. Door te evalueren krijg je een goed beeld van wat jouw personeel wil, zodat je het volgende uitje daarop kunt aanpassen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan